El Centre Ocupacional Paideia col·labora amb entitats, empreses i centres diversos:

Apropa Cultura és una iniciativa de lleure cultural inclusiu que s’adreça a les entitats socials a través de la seva plataforma web, oferint espectacles i activitats en els principals equipaments culturals d’arreu de Catalunya.

D’aquesta manera, el Centre Ocupacional Paideia gaudeix de l’extensa oferta cultural de primer nivell als equipaments culturals que formen part de la xarxa Apropa Cultura. Així doncs, les persones que atenem poden gaudir de la cultura i d’espais d’oci inclusiu. A més a més, Apropa Cultura ens fa partícips de propostes innovadores de formació, cultura i oci.

Amb l’objectiu de compartir i obrir el Taller Ocupacional al barri, una de les entitats amb les quals hem establert un vincle important ha estat el Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart”. És un equipament municipal del Districte de les Corts que ofereix activitats i espais relacionats amb la promoció i difusió cultural, el suport a la creació i el foment de l’emprenedoria, la innovació social, la inclusió i l’envelliment actiu.

Els nois i les noies del Centre Ocupacional fan ús de l’aula de cuina i han rebut el suport de l’entitat en l’activitat de teatre que es fa al taller.

La Fundació Dolores Sopeña és una institució privada d’àmbit internacional, l’objectiu de la qual és afavorir el creixement integral de les persones. La Fundació Paideia col·labora amb l’entitat des de l’any 2015 acollint alumnes que estan en procés de formació en centres de treball.

El Centre d’Estudis Sant Francesc és un Centre Integrat de Formació Professional de qualitat que té com a objectiu garantir les competències professionals, socials i personals dels seus alumnes alhora que dóna resposta a les necessitats del mercat laboral.

El Club Esportiu Mediterrani és un referent de l’esport a Barcelona quant a l’excel·lència en equipaments per a activitats d’aigua, inicialment, i ara en tota mena d’activitats, que vetlla per la salut física de les persones i les famílies. El CE Mediterrani “El Medi” disposa de les instal·lacions Josep Vallès i Regent Mendieta, situades al mig dels barris de Les Corts, Sants-Montjuïc i Collblanc, on els nois i noies del Taller Ocupacional realitzen l’activitat de piscina un cop per setmana durant tot l’any.

L’Escola Sant Ignasi, dins de l’oferta formativa que desplega, inclou els cicles formatius com a branca de formació professional que prepara tècnicament els alumnes en una especialitat concreta. Els principals objectius són, en el termini d’un o dos anys de durada, garantir als estudiants la formació necessària per poder incorporar-se al mercat laboral o per accedir a estudis superiors.

El Centre Ocupacional Paideia col·labora amb l’escola Sant Ignasi oferint un espai d’aprenentatge durant el període de pràctiques professionals que han de fer els alumnes de cicles formatius en centres de treball.

És una entitat que ofereix serveis, entre els quals hi ha l’envasat de té de fulla d’excel·lent qualitat, per a persones amb discapacitat. El procés d’empaquetatge està dissenyat curosament perquè suposi un procés atractiu com a feina i alhora contribueixi a la sostenibilitat del planeta. Els nois i noies del taller ajuden Teterum en una petita part del procés.

La Fundació Pro Vida de Catalunya és una entitat sense ànim de lucre que fomenta i desenvolupa activitats encaminades a la promoció del valor singular, social i transcendent de la vida humana, i que vetlla perquè es respectin els drets humans inherents a la vida de les persones, així com la seva protecció i ajuda.

Els nois i noies del Taller ajuden en l’acció de la Fundació amb la classificació dels aliments que són donats pel Banc d’Aliments i altres entitats i l’organització dels carros que es donen a les famílies beneficiàries del servei.

El Centre Ocupacional participa en la Lliga d’Hockey Plus, competició dirigida a equips formats per persones amb discapacitat intel·lectual, que té per objectiu la inclusió social d’aquest col·lectiu en el món de l’esport. La lliga és possible gràcies a la col·laboració del Grup BBVA, FUPAR Fundació i la Federació Catalana d’Hoquei, que han apostat per la integració i perquè  les persones amb discapacitat que habitualment juguen a hoquei tinguin una lliga organitzada com qualsevol altra categoria de jugadors, amb els mateixos drets i deures que la resta d’equips.

El Reial Club de Polo de Barcelona facilita l’equipació als nois i noies del Taller Ocupacional Paideia, així com l’espai i l’entrenador que dirigeix cada divendres al matí les sessions d’entrenament.